VÄGTemperatur & Konduktivitet

Konduktivitet
Denna sensor mäter konduktiviteten i vätskan på sensorns yta. Detta värde ger en restsaltsindikation som används för fryspunkts-beräkning för den aktuella platsen. Konduktivitetsvärdet ger också information om vägytestatus vått/torrt. Denna sensor installeras alltid tillsammans med TrackIce vägbanesensor, som mäter vägbanetemperaturen

Stand-alone
TrackIce NB Trådlös konduktivitets- och vägtemperatursensor drivs med inbyggt batteri och skickar data direkt till ett centralt system. Sensorn använder Narrowband IoT och är därmed helt oberoende av någon typ av fast infrastruktur.

Mycket lättplacerad och batteriförsörjd
TrackIce NB Trådlös konduktivitet och temperatursensor är en liten och mycket lättplacerad enhet. Batteriet beräknas räcka i minst 5 år. Installationen är enkel: Gör endast två borrhål och gjut sedan fast sensorerna i höjd med ytan som ska mätas.

Narrowband IoT
Det nya IoT-nätet bygger på 4G-nätet vilket gör att det har mycket gott skydd mot störningar från andra tekniker. Tekniken är framtidssäkrad med global standard. Nätet har en täckning på mer än 99.9% av Sveriges befolkning, över 95% av Sveriges yta och kommer att ha en datahastighet på 200kbps.

Noggrannhet+/- 0,2°C vid 0°C
StorlekDiam 70mm höjd 110mm och diam 88mm höjd 30mm
BatteriHögpresterande primärcell 13Ah@3.6V