Trådlös vägtemperatursensor

Stand-alone
TrackIce NB Trådlös vägtemperatursensor drivs med ett inbyggt batteri och skickar data direkt till ett centralt system. Ingen centralenhet eller liknande behövs. Sensorn använder Narrowband IoT och är därför helt oberoende av någon typ av fast infrastruktur.

Mycket lättplacerad och batteriförsörjd
TrackIce NB Trådlös temperatursensor är en liten och mycket lättplacerad enhet som möjliggör mätning av vägtemperatur på platser där du inte trodde det var möjligt. Batteriet beräknas räcka i minst 5 år.

Enkel installation
Tack vare trådlösheten så är installationen mycket enkel. Först borras ett borrhål och sedan gjuts sensorn fast i höjd med ytan som ska mätas. Materialet i toppen på sensorn slits likvärdigt med asfalten i vägbanan.

Narrowband IoT
Det nya IoT-nätet bygger på 4G-nätet vilket gör att det har mycket gott skydd mot störningar från andra tekniker. Tekniken är framtidssäkrad med global standard. Nätet har en täckning på mer än 99.9% av Sveriges befolkning, över 95% av Sveriges yta och kommer att ha en datahastighet på 200kbps.

Noggrannhet+/- 0,2°C vid 0°C
StorlekDiameter 70mm höjd 110mm
BatteriHögpresterande primärcell 13Ah@3.6V